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Le farine di Grano tenero

 

La varietà “Maiorca” è un tipo di grano tenero antico a chicco bianco a maturazione veloce, da secoli coltivato in Puglia ed è da sempre considerato come il grano tenero pugliese per antonomasia. Da esso otteniamo le farine di tipo “0”, “1”, “2” e integrale, le quali – meno raffinate della classica farina bianca tipo 00 – si distinguono per la maggiore quantità di crusca e germe di grano che ne aumenta le proprietà nutritive e la digeribilità. Ricche di fibre, proteine, vitamine e sali minerali e polvere di glutine, aiutano a mantenere una corretta funzionalità intestinale con notevoli effetti benefici per la salute.

 

Soft wheat flour “Maiorca
The “Maiorca” variety is an ancient wheat with a fast ripening white grain, cultivated in Puglia for centuries and has always been considered the Apulian soft wheat for exellence. From it, we get the types “0”, “1”, “2” and whole wheat flour. While less refined than the classic white type “00” flour, they are distinguished by the greater quantity of bran and wheat germ which increases their nutritional proprieties and digestibility. Rich in fiber, proteins, vitamins, mineral salts and low in gluten, they help maintain proper intestinal function with significant health benefits.